0 Prekė Prekės (tuščia)
Pirkinių krepšelis

Prekių nėra

Suma: 0,00 €

Padangos

  • Daugelis padangų pagamintos ne seniau nei prieš 2 metus.

Padangų parduotuvės, padangos internetu

Didžiulę dalį automobilio charakterio sudaro jo padangos, todėl nuo jų pasirinkimo priklauso jūsų saugumas kelyje, komfortas, kuro sąnaudos ir t.t. Kai padangų pasirinkimas toks platus, skirtumus tarp tam tikrų variantų pastebėti darosi vis sunkiau. Tačiau, norintiems išsirinkti padangas nėra būtina gilintis į jų sudėties bei gamybos ypatybes. Pakanka apsvarstyti keletą pagrindinių punktų.

Kada verta keisti padangas į naujas?

Lietuvoje numatytas minimalus vasarinių padangų protektoriaus gylis yra vos 1,6 mm, o žieminių – 3 mm. Tačiau, ribinių rodiklių testuoti nereikėtų, todėl rekomenduojama vasarines padangas keisti ne vėliau nei nusidėvėjus iki 2 mm, o žiemines – ne vėliau kaip 4 mm.

Tai, kad padangos pagal protektoriaus gylį dar yra leistinos eksploatavimui, dar nereiškia, kad jos yra pilnavertės. Dėvintis protektoriui, padangų savybės palaipsniui prastėja – jos sunkiau sklaido vandenį, sunkiau sukimba su žvyru ir smėliu, ant purvo, ledo bei sniego.

Taip pat, svarbu atkreipti dėmesį ne tik į protektoriaus gylį, tačiau ir į padangų amžių, ar padangos nusidėvėjusios tolygiai, ar nėra pažeidimų.

Taigi, jeigu nesate tikri, ar padangos atlaikys dar vieną sezoną – laikas jas pakeisti naujomis.

Kaip pasirinkti tinkamas padangas?

Kiekvienais metais padangų gamintojai į rinką išleidžia naujus, patobulintus modelius. Jeigu ieškote naujų padangų ir savo automobiliui, reikėtų atsižvelgti į keletą aspektų.

Vienas svarbiausių dalykų yra padangų matmenys. Jos gali būti plačios, siauros, aukštos, žemo profilio ir t.t. Aukštas padangas dažniausiai renkasi visureigių vairuotojai, kadangi visureigiai yra sunkūs ir, bent jau iš dalies, skirti bekelei. Tuo tarpu, žemo profilio padangos turi labai žemas sieneles ir, dažniausiai, platų protektorių. Jos užtikrina geriausią stabilumą asfaltuotame kelyje, tačiau šiek tiek nukenčia komfortas. Renkantis padangas būtina atsižvelgti į automobilio gamintojo rekomendacijas ir rinktis tik tokių matmenų padangas, kurias jūsų automobiliui yra numatęs gamintojas.

Taip pat renkantis padangas svarbu atsižvelgti į tai, kokiais keliais planuojama važinėti, koks bus važiavimo stilius, ar dažnai automobilis bus pakrautas ir t.t. Šiems aspektams įtakos turi protektorius, maksimalus galimas slėgis, padangos profilis, matmenys, struktūra.

Universalios ar žieminės ir vasarinės?

Naudoti žieminių bei vasarinių padangų komplektus ar pasirinkti universalias padangas ir pamiršti padangų montavimą keleriems metams? Su šiuo klausimu vairuotojai susiduria gana dažnai.

Trumpai tariant, universalios padangos žiemą neprilygs žieminėms, o vasarą neprilygs vasarinėms. Didžiausią saugumą ir važiavimo komfortą užtikrins atskirai žiemos ir vasaros sezonams pritaikytos padangos.

Ar „Melga“ parduotuvėje parduodamos tik naujos padangos?

Ratlankių, padangų ir įvairių autoprekių parduotuvė „Melga“ siūlo tik naujas padangas legviesiems automobiliams, visureigiams mikroautobusams. Daugelis „Melgoje“ parduodamų padangų - ne senesnės nei 2 metų gamybos. Visoms naujoms padangoms suteikiama 12 mėn. kokybės garantija, o taip pat, daugeliui padangų galite gauti ir papildomą 12 mėn. garantiją nuo pažeidimų.

Perkant padangas internetu, daugeliui padangų yra taikomas nemokamas pristatymas, tačiau visas jas galite nemokamai atsiimti bet kuriame „Melga“ autoservise Lietuvoje, kur padangas ir pakeisime. „Melga“ autoservisai - parduotuvės įsikūrę Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose, Alytuje, Utenoje.

Populiariausių automobilių gamintojų padangos

Audi, ChryslerCitroën, BMW, Ford, GAZ, Honda, Hyundai, KIA, Lada, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Mercedes-Benz, Subaru, Suzuki, Toyota, VolkswagenVolvo

Populiariausi padangų išmatavimai

R15 padangos, R16 padangos, R17 padangos, R18 padangosR19 padangos