0 Prekė Prekės (tuščia)
Pirkinių krepšelis

Prekių nėra

Suma: 0,00 €

Ratų išnešimo korektoriai („rastafkes“)

Puikiai žinomi pavadinimu „rastafkės“, išnešimo korektoriai yra naudojami ratų praplatinimui. Tai yra vienas lengviausių automobilio estetikos tobulinimo būdų, kadangi neretai gamintojo numatytas ratų išnešimas yra mažas. Jos taip pat suteikia šiek tiek papildomo stabilumo, nes ratų bazė tampa platesnė. Štai keletas dalykų, kuriuos reikėtų žinoti prieš perkant išnešimo korektorius („rastafkes“).

Kokius išnešimo korektorius rinktis?

Pirmiausiai reikia nuspręsti, kokio storio „platintojai“ jums tiks labiausiai. Tai galite padaryti išmatuodami tarpą tarp automobilio arkos ir ratlankio – jeigu pasirinksite būtent šiam atstumui prilygstančio storio išnešimo korektorius, ratas susilygins su arka. Vis dėlto, rekomenduojama tokio išnešimo nesirinkti, kad nepažeistumėte kėbulo, o tinkamiausias matavimas būtų toks, kad ratas reikalui esant prasilenktų su arka. Dar reikia pažymėti, kad sumontavus išnešimo platintojus rekomenduojama atlikti ratų geometrijos korekcijas.

Taip pat reikėtų atkreipti dėmesį į korektorių tipus, kurie yra keturi. Pirmasis yra flančas jis dažniausia būna 3 mm storio, pridedamas „platintojas“, kurį galite tiesiog priveržti turimais originaliais varžtais-veržlėmis dažniausia reikalingas atitraukti ratlankį nuo stabdžių suporto. 

Antrasis tipas storesni platintojai, dažniausia jo storis siekia nuo 10 mm iki 20 mm, jie turi stebulės imitavimo skersmenį, su užlaida uždėti ratą. Tokio tipo platintojai montuojami su ilgais varžtais, kurių ilgis parenkamas atsižvelgiant į platintojo storį.

Trečias tipas – priveržiami išnešimo korektoriai - adapteriai. Jie būna storesni ir būna nuo 15-120 mm storio, šie korektoriai montuojami ant stebulės, prisukami varžtais-veržlėmis ir pilnai imituoja automobilio stebulę, o ratai montuojami, sukami su papildomais varžtais ant adapterių. Šių korektorių kaina dažniausiai yra aukštesnė, o varžtų skaičius kiekvienam ratui padidėja.

Ketvirtasis tipas - adapteriai koreguojantys originalų stebulės matavimą, tai yra specifinės detalės, gaminamos pagal individualų užsakymą.

„Rastafkės“ internetu ir fizinėse parduotuvėse

Kviečiame įsigyti išnešimo korektorius mūsų internetinėje parduotuvėje Melga.lt. Čia rasite visų reikalingų matmenų ir storių „rastafkes“ įvairiems automobiliams bei visureigiams. Prekes galite įsigyti ir fizinėse „Melga“ parduotuvėse-autoservisuose, kurios įsikūrusios Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose, Alytuje ir Utenoje.

Jeigu reikalinga pagalba renkantis išnešimo korektorius, kviečiame susisiekti su mūsų autoservisų darbuotojais - mielai patarsime ir padėsime išsirinkti.

Kokia ratų išnešimo kolektorių kaina?

Šiuo metu „Melga“ internetinėje parduotuvėje siūlomų ratų išnešimo kolektorių kaina prasideda nuo {min-price}.

Koks ratų išnešimo kolektorių pasirinkimas?

Mūsų parduotuvėje dabar galite įsigyti {quantity} skirtingų modelių ratų išnešimo kolektorius.