0 Prekė Prekės (tuščia)
Pirkinių krepšelis

Prekių nėra

Suma: 0,00 €

Alyva

Tiek dyzeliniams, tiek benzininiams varikliams yra reikalinga alyva, kuri leistų judėti metalinėms dalims, maksimaliai sumažinant trintį tarp jų ir prailginant variklio ilgaamžiškumą. Alyva reikalinga ne tik trinčiai sumažinti, bet ir šiukšlėms, suodžiams ir įvairiems nešvarumams surinkti. „Atidirbusi“ alyva praranda savo savybes, todėl ją rekomenduojama keisti kas 10 000–30 000 km (priklauso nuo automobilio) arba kas metus (kas sueina greičiau).

Kaip išsirinkti variklio alyvą?

Alyvos pasirinkimas parduotuvėse šiuo metu išties didelis – skiriasi tiek gamintojai, tiek klampumas bei rūšys. Taigi, labai svarbu žinoti, kokia alyva tinka būtent jūsų automobilio modeliui ir pasirinkti alyvą pagal automobilio gamintojo rekomendacijas. Šią informaciją galite rasti automobilio žinyne arba kreipkitės į mūsų autoserviso meistrus ir parinksime alyvą bei ją pakeisime.

Rūšys

Šiuo metu yra siūlomos trys variklių tepalų rūšys – sintetinė, pusiau sintetinė ir mineralinė. Sintetinė alyva jau kurį laiką yra sparčiausiai plėtojama ir naudojama beveik visuose naujuose automobiliuose. Ji yra atsparesnė aukštai temperatūrai, efektyviau sugeria suodžius ir kitus nešvarumus bei leidžia alyvą keisti rečiau.

Pusiau sintetinė alyva - pigesnė alternatyva, kuri dažnai pasirenkama senesnių automobilių savininkų. Varikliai nuolat dėvisi ir jų sandarumas prastėja. Tam, kad būtų išvengta alyvos prasiskverbimo į išorę arba degimo kamerą, senuose varikliuose neretai rekomenduojama naudoti klampesnę alyvą.

Klampumas

Ši ypatybė yra itin svarbi renkantis automobilių alyvą. Jeigu tepalas variklyje yra per tirštas, jis nepateks į visus kanalus užvedus variklį, o jeigu per skystas – alyva skverbsis į išorę arba degimo kamerą.

Klampumas žymimas dviem skaičiais, tarp kurių yra raidė „W“, pavyzdžiui, „5W-30“ arba „10W-40“. Čia „W“ raidė reiškia „winter“ (liet. žiema). Skaičius prieš šią raidę yra alyvos klampumas esant šaltam varikliui (gali būti nuo 0 iki 25). Kuo jis didesnis, tuo alyva bus klampesnė po šaltos nakties. Lietuvoje rekomenduojama rinktis tik 0, 5 arba 10 lygius. Na, o paskutinis skaičius parodo alyvos klampumą variklio darbo metu – jis gali būti nuo 8 iki 60, o dažniausiai sutinkami yra 16, 20, 30 bei 40 lygiai.

Svarbus ne tik klampumas, bet ir visos kitos alyvos savybės turi atitikti automobilio gamintojo reikalavimus, todėl alyvą būtina rinktis pagal automobilio gamintojo nurodymus. Juos galite rasti automobilio žinyne arba kreipkitės į mus ir padėsime išsirinkti.

Alyva pagal klampumą

0w200w305w205w305w405w5010w3010w4010w5010w6015w4020w50

Variklių alyva internetu

Kviečiame susipažinti su mūsų siūlomu alyvos asortimentu internetinėje parduotuvėje Melga.lt. Tai galite padaryti ir fizinėse „Melga“ parduotuvėse-autoservisuose – čia alyvą ne tik įsigysite, bet galime pasirūpinti ir jos keitimu. Mes įsikūrę Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose, Utenoje ir Alytuje.

Kada reikia keisti variklinę alyvą?

Įprastai variklio alyva turi būti keičiama kas 10-15 tūkst. kilometrų arba kas du metus (kas pasiekiama pirmiau). Svarbu vadovautis konkretaus automobilio gamintojo rekomendacijomis.

Kokia variklio alyva geriausia?

Geriausia alyva yra ta, kurią rekomenduoja automobilio gamintojas. Alyva turi būti sertifikuota ir tinkama būtent tam tikram automobilio modeliui.