0 Prekė Prekės (tuščia)
Pirkinių krepšelis

Prekių nėra

Suma: 0,00 €
  • Pradinis
  • Aktualu
  • Restauruotos (atnaujintos) padangos – ką būtina apie jas žinoti?

Restauruotos (atnaujintos) padangos – ką būtina apie jas žinoti?

Restauruotos (atnaujintos) padangos – ką būtina apie jas žinoti?

Padangos – viena svarbiausių detalių, kurios jungia automobilį su keliu. Belieka tik pridurti, kad kas kartą, kai prireikia padangų, automobilio savininkas turi daug įvairių pasirinkimų. Vienas iš jų yra ir restauruotos (atnaujintos) padangos. Toks sprendimas turi ir privalumų, ir trūkumų. Tad kviečiame su jais susipažinti.

Kaip vyksta padangų restauravimas?

Pirmiausia reikėtų susipažinti su padangų restauravimo procesu. Šis procesas, kuomet tūkstančius kilometrų nuvažiavusios padangos yra restauruojamos, įprastai yra vykdomas 3 etapais. Pirmiausia yra pašalinamas sudilęs protektorius, vėliau uždedamas naujas žalios gumos sluoksnis ir jis yra vulkanizuojamas ir taip suformuojamas naujas padangos protektorius ir dažniausiai padangos šonai.

Kokie yra restauruotų (atnaujintų) padangų privalumai?

Bene vienintelis šio pasirinkimo privalumas yra tas, kad restauruotų padangų kaina yra gerokai mažesnė, bet ji neatsveria restauruotų padangų trūkumų. Lyginant su naujomis padangomis, jums gali pavykti sutaupyti. Atnaujintos padangos kai kuriais atvejais galėtų būti puikus pasirinkimas ir tiems, kurie vertina tvarumą bei nori kurti švaresnę aplinką – padangų restauravimo metu sunaudojama mažiau žaliavų ir mažiau teršiama aplinka, nei gaminant naujas.

Kokiais trūkumais pasižymi restauruotos (atnaujintos) padangos?

Visgi, trūkumų toks gaminys turi daugiau nei privalumų. Pagrindinis trūkumas - yra nemaža tikimybė, kad restauruota padanga bus defektuota - galimi atsisluoksniavimai, didesnis disbalansas. Praktika rodo, kad subalansuoti restauruotas padangas neretai būna kur kas sudėtingiau, nei naujas. Važinėjant restauruotomis padangomis gali atsirasti net ir pakabos gedimų.

Atsakingai reikia įvertinti ir tokių padangų tarnavimo laiką. Jis, lyginant su naujų padangų tarnavimo laiku, dažniausiai yra trumpesnis. Perkant restauruotas padangas dažniausiai neaišku, kur ir kaip jos buvo restauruotos, kokie procesai, kokios medžiagos ir technologijos naudotos. Vizualiai neįmanoma įvertinti, kokia tokių padangų kokybė - iš išorės gali atrodyti taip pat kaip ir naujos padangos, bet nėra aišku, kokia restauruotos padangos karkaso, kuris yra svarbiausi dalis, kokybė, ar jis neturi pažeidimų. Na, o pabaigai belieka tik pridurti, kad visada išlieka ir tikimybė apsigauti: verta pastebėti, kad kartais restauruotos padangos iš išvaizdos, nelabai kuo skiriasi nuo naujų. Todėl, jei pirkėjas nėra automobilių detalių žinovas, tiesiog iškyla tikimybė apsigauti: nesąžiningi pardavėjai tuo kartais pasinaudoja ir restauruotas padangas parduoda už naujo gaminio kainą.

Tad, ką rinktis?

Kaip matyti, restauruotos padangos turi bene vienintelį privalumą - gerokai mažesnę kainą bei gali tapti geru sprendimu, norintiems prisidėti prie švaresnės aplinkos, nes padangų restauravimas mažiau teršia aplinką nei padangų gamyba. Tačiau kainos privalumo negali atsverti restauruotų padangų trūkumai: dėmesį verta atkreipti į tai, kad yra didelė tikimybė įsigyti defektuotas padangas. Tačiau ir tai – dar ne viskas: restauruotos padangos dažniausiai tarnauja trumpiau nei naujos, be to, jas subalansuoti gali būti kur kas sudėtingiau. Taigi, visi šie trūkumai tiesiog nublanksta prieš pagrindinį restauruotų padangų privalumą – mažesnę kainą. Jei automobiliu naudojatės bent kelis kartus per savaitę, ir, jei įveikiami atstumai siekia bent po keliolika kilometrų, verta investuoti į kokybišką gaminį, kuris užtikrins saugią, patogią bei ergonomišką kelionę automobiliu tiek jums, tiek keliaujantiems kartu. Jeigu siekiama sutaupyti, geriau rinktis ekonominės klasės, bet naujas padangas.

Didelį pasirinkimą kokybiškų naujų padangų patraukliomis kainomis rasite čia

Registracija ratų keitimui:

Registracija telefonu Kontaktai
MELGA autoservisų Kontaktai

Susijusi informacija Daugiau