0 Prekė Prekės (tuščia)
Pirkinių krepšelis

Prekių nėra

Suma: 0,00 €
  • Pradinis
  • Video
  • Stabdžių sistemos priežiūra, gedimai ir remontas

Stabdžių sistemos priežiūra, gedimai ir remontas

Pagrindinis principas eksploatuojant bet kokią transporto priemonę - saugus vairavimas, todėl Jūsų automobilio stabdžių sistema turi veikti nepriekaištingai. Jei pastebėjote bent mažiausius stabdžių sistemos sutrikimus, į tai dėmesį turėtumėte atkreipti nedelsiant. Stabdžių sistemos priežiūra Kokie dažniausiai ir rečiau pasitaikantys stabdžių sistemos gedimai? Kokie stabdžių sistemos gedimo požymiai? Kaip tinkamai prižiūrėti stabdžių sistemą? Į šiuos klausimus laidos "Autopilotas" reportaže atsako mūsų kolega, autoserviso vadovas Stasys.

Kad jūsų automobilio stabdžiai veikia netinkamai gali išduoti šie požymiai: cypimas, suprastėjęs stabdymo efektyvumas (pailgėjęs stabdymo kelias), vibruojantis stabdžių pedalas arba drebantis vairas, stabdymo metu automobilį gali nešti į šoną.

Kalbant apie atskirus stabdžių sistemos komponentus - stabdžių kaladėlių arba stabdžių diskų keitimas yra dažniausia remonto procedūra, tačiau svarbu nepamiršti ir laiku pakeisti stabdžių skystį, periodiškai patikrinti, ar nėra stabdžių sistemos vamzdelių korozijos, žarnelių įtrūkimų. Korozija - viena iš dažniausių priežasčių, sukeliančių stabdžių stiprintuvo, stabdžių suporto, stovėjimo stabdžio gedimus. Nereikėtų pamiršti ir to, kad moderniuose automobiliuose, stabdymo sistemai įtaką daro ir elektronika, pavyzdžiui, stabdžių antiblokavimo ABS ar automobilio stabilumo sistemos.

Jeigu nerimaujate, ar Jūsų automobilio stabdžiai veikia tinkamai, kreipkitės į mūsų specialistus automobilio patikrai ir stabdžių sistemos remontui.

Registruotis į autoservisą galite vienu iš pasirinktų būdų:

Registracija telefonu Kontaktai
MELGA autoservisų Kontaktai

Susijusi informacija Daugiau